Atelier voor Moeders en Vaders

Uitnodiging voor iedere ouder die (nog) meer van de kinderen en het ouderschap wil genieten.

Opvoeden is een uitdaging en kan in bepaalde periodes ronduit hard werken zijn. Er zijn talloze boeken en websites te vinden waarin precies staat uitgelegd hoe het moet. Maar geen daarvan is exact te kopiƫren naar de eigen gezinssituaties. Adviezen van familie en vrienden hoe goed bedoelt ook , kunnen tegenstrijdig zijn en zorgen voor verwarring.

Wanneer blijkt dat het ouder gesprek te weinig helderheid geeft aan je rol als opvoeder, kunnen we overwegen het proces te intensiveren door het volgen van het Atelier voor vaders en moeders.

Het Atelier voor vaders en moeders dankt zijn naam omdat opvoeden een Kunst is.

Het Atelier voor ouders is mogelijk in verschillende vormen:
individueel of als paar of in een klein groepje , al naar gelang de behoefte. De data kunnen in overleg.

Daarnaast kan je ook zonder dat ik het kind in de kindertherapie zie, deelnemen aan het Atelier.

Kind als spiegel

In mijn werk als kindertherapeut spreek ik veel ouders met grote en kleinere vragen die betrekking hebben op het contact met hun kind/ kinderen. Het werken met dit thema laat zien, dat wanneer ouders de moed hebben om in de spiegel te kijken die het kind hen voor houdt, het proces van begrijpen van wat het kind eigenlijk vraagt en nodig heeft een weg wordt van inzicht en vreugde. Daarbij leer je jezelf als ouder en mens steeds beter kennen, worden je opvoedingsidealen en je eigen ervaringen als kind een bron van helderheid en begrip.

Belangrijk

Wanneer je vragen hebt, bel mij gerust.

Wil je je opgeven dan heeft e-mail mijn voorkeur, bellen kan natuurlijk ook 06 2424 1962.

Hartelijk dank.